Spoed

 

Bij acute pijn of andere spoedgevallen, kunt u ons van maandag tot donderdag van 8:00-13:00 en 14:00-17:00 uur en op vrijdag van 8:00-12:00 uur bereiken op telefoonnummer 0527- 683660.

 

Buiten werktijd is er in samenwerking met Tandarts Spoed Praktijk in Zwolle, zodat u ook met spoedklachten altijd bij

een tandarts terecht kunt. U kunt de dienstdoende tandarts telefonisch bereiken 0900-8602

Spoed en weekenddienst

Op de website  www.tandartsspoedpraktijk.nl kunt u meer informatie inzien.

 

Vanaf 1 januari 2024 zal de spoeddienst worden overgedragen aan Tandarts Spoed Praktijk in Zwolle. Vanaf deze datum is het mogelijk om bij spoedgevallen buiten de reguliere openingstijden van onze praktijk (zowel ’s avonds als in het weekend) contact op te nemen met het speciale nummer: 0900-8602. U kunt vertrouwen op de hoogwaardige spoedzorg die Tandarts Spoed Praktijk te Zwolle biedt.

 

Wat te doen als een tand eruit is?

Bij een blijvend gebit kan de tand het beste direct teruggezet worden.

  • pak de tand vast bij de kroon: het gedeelte van de tand dat boven het tandvlees uitsteekt (dus niet bij de wortel)
  • spoel de tand even schoon, bij voorkeur met melk. Ga dus niet poetsen of schoon wrijven. Is er niets in de buurt, dan kan de tand ook met het speeksel in de mond worden schoongemaakt.
  • is de tand schoon, zet hem dan terug op zijn plek. Een melktand mag niet worden terug geplaatst dit kan de ontwikkeling van het blijvend gebit beschadigen.Lukt het terugzetten niet, zorg dan dat de tand vochtig blijft. Het beste is om de tand in een beker met melk te doen. Kan dit niet dan in een bakje met water en wat zout. Ook kan de tand los in de mond worden bewaard, bij voorkeur in de ruimte tussen de kiezen en de wang. Ga direct naar de tandarts

 

De spoedgevallendienst is in principe alleen voor spoedeisende gevallen zoals ongevallen, nabloedingen en acute ontstekingen. Een uitgevallen vulling, of een tand of kies waar een stukje van is afgebroken kan over het algemeen wachten tot de volgende dag of na het weekend.

 

U dient u uw paspoort/ ID(rijbewijs is niet geschikt) en uw zorgpas mee te brengen bij een bezoek aan een andere tandarts.

 

Wij stellen het zeer op prijs als u, na het bezoeken van de spoeddienst, telefonisch contact met ons opneemt voor eventuele verdere behandeling(en).